10 Tips ter voorbereiding op de Drentse Fiets4Daagse

Misschien ben je dit jaar van plan mee te doen aan de Drentse Fiets4Daagse, een leuk en sportief evenement, waarbij je vier dagen lang kunt genieten van de mooie fietsroutes die ons land rijk is. Natuurlijk is het dan wel belangrijk dat je jezelf goed voorbereid, om zo optimaal mogelijk te kunnen genieten van de heerlijke beweging en de landschappen die je onderweg tegen zult komen. Om je bij deze voorbereiding een hand toe te reiken, zetten we 10 tips ter voorbereiding van de Fiets4Daagse alvast voor je op een rijtje!

  1. Allereerst is het belangrijk dat je een goede fiets bezit. Check of je fiets nog goed genoeg in orde is, en overweeg anders de aanschaf van een sterk, nieuw model. Het is belangrijk dat je comfortabel op de fiets zit. Een luxe omafiets zit net zo comfortabel als een moderne toerfiets. Ga je samen met je zoon of dochter? Kijk dan eens bij deze luxe kinderfietsen.
  2. Vraag je af of je conditie genoeg op peil is, en train als je denkt dat je op dit gebied nog wel wat kracht kunt gebruiken.
  3. Zorg voor voldoende proviand onderweg, en neem etenswaren mee die directe energie geven zoals noten, chocola en rozijnen.
  4. Onderzoek de mogelijkheden om te overnachten lang de route, en boek tijdig die accommodatie die je de rust geeft, de volgende dag weer fris op pad te kunnen.
  5. Stippel van te voren de route uit zodat je weet wat je kunt verwachten, en waar je onderweg wat kunt drinken of eten.
  6. Zorg voor een goed GPS systeem, mocht je onverhoopt de weg kwijtraken.
  7. Neem een bandenplakset mee, een pomp en wat sleutels voor eventuele pech onderweg.
  8. Als je een nieuwe fiets hebt gekocht, zorg er dan voor dat deze goed in is gereden, en je de mogelijkheden van de fiets goed kent.
  9. Zorg altijd voor een goede EHBO set, die je in een van je fietstassen meeneemt.
  10. Zorg voor voldoende drinken onderweg.

Als je al deze tips ter harte neemt, zal je nog weinig in de weg staan om vol vertrouwen te starten aan de Fiets4Daagse. We hopen dat je geniet!

Logo Fietsenopfietsen.nl

Bericht delen