Drenthe als eerste gebied ter wereld benoemd tot UCI Bike Region

ASSEN – De wereldwielerbond UCI heeft vanmiddag in Qatar het eerste Bike Region Label ter wereld aan de provincie Drenthe overhandigd.

Daarnaast kreeg onze provincie de organisatie van het wereldkampioenschap wielrennen voor mensen met een beperking toegewezen. Dat wordt in 2019 gehouden. Ook worden in Drenthe twee wereldbekerwedstrijden gehouden voor mensen met een beperking. Die wedstrijden vinden in 2017 en 2018 plaats. De wedstrijden worden allemaal in Emmen gereden.
Gedeputeerden Brink en Jumelet namen het label vanmiddag in ontvangst in Qatar, waar deze week het wereldkampioenschap wielrennen wordt verreden.
Mijlpaal
Volgens de gedeputeerden kan Drenthe trots zijn. “Het is een eervolle mijlpaal. Een feestje voor heel Drenthe, want we hebben dit natuurlijk in samenwerking met heel veel andere partijen voor elkaar gebokst. De lovende woorden van de UCI bevestigen dat we in Drenthe het verschil maken op het gebied van fietsen.”
Een voorbeeld voor anderen
Voorzitter Brian Cookson van de UCI noemt Drenthe een voorbeeld voor anderen. “Wat we in Drenthe hebben gezien hebben we op geen enkele andere plek op de wereld gezien. Hier werken gemeenten met elkaar samen aan fietsen in de breedste zin van het woord. Drenthe is met de vele partners een voorbeeld waar vele landen en steden nog iets van kunnen leren”, aldus Cookson.
gedeputeerde-henk-brink-ontvangt-het-label-van-uci-bike-region-foto-rtv-drenthe-karin-mulderHet Noorse Bergen en het Limburgse Valkenburg kregen beiden het Bike City Label uitgereikt.

Bericht delen