Feest in Drenthe met Regiobank Drentse Fiets4Daagse

Feest in Drenthe met Regiobank Drentse Fiets4Daagse

De 54e editie van Regiobank Drentse Fiets4Daagse dat gehouden werd van 16 t/m 19 juli was een groot succes. Naarmate de week vorderde, werd het weer ook steeds beter, wat bijdroeg aan de feestvreugde onderweg.

In maar liefst zeven startplaatsen zijn deze week ruim 12.000 fietsers gestart en konden genieten van de prachtige routes die waren uitgezet. Dat is 10% meer dan vorig jaar. Voor het eerst sinds jaren zien wij weer groei, aldus Jan Broertjes, voorzitter van de stichting. In alle startplaatsen is het rustig en gemoedelijk verlopen, zelfs de processierups gooide geen roet in het eten.
Heel Drenthe kleurde rood, de welbekende routebordjes en de nieuwe poloshirts van de vrijwilligers, alles zorgde voor een herkenbaar en kleurrijk Drenthe.

Ook dit jaar heeft de organisatie er weer vele uren in gestoken om alle fietsers dagelijks een feestje te laten beleven. Zo kon er vanuit Emmen door Wildlands gefietst worden, een groot succes en een unieke kans om op deze wijze bij de dieren langs te fietsen. Dalen verzorgde het VIP Ontbijt, waar ook de Commissaris van de Koning aanschoof en meefietste. In Diever zette het piratenkoor de hele Brink in vuur en vlam met de prachtige liederen. Norg vierde haar tienjarig bestaan en in Assen werd het Drents museum aangedaan om daar de prachtige Streuer expositie te bekijken. Westerbork stroomde vol van culinaire creativiteit tijdens het Preuvenement. Meppel had als vanouds weer prachtige routes, waaronder die naar Staphorst. Heerlijk fietsen door het prachtige landschap. Op diverse plekken in Drenthe kon er genoten worden van het Drents Jeugdorkest en het internationale dansfestival SIVO.

Kortom, wie niet meefietste, miste een echt Drents feest dat zijn weerga niet kende. Alle reden om de datum van volgend jaar alvast in de agenda te zetten: 7 tot en met 10 juli 2020. De voorverkoop start januari 2020. Wie niet zolang kan wachten, kan op 13 september meedoen met Kleintje Fiets4Daagse vanuit Dalen. Dit evenement is geheel gratis. Hou de website: www.fiets4daagse.nl in de gaten voor meer nieuws over deze unieke kans om heerlijk te fietsen in september.

Bericht delen