Doe mee met de Fiets Telweek in Drenthe!

Doe mee met de Fiets Telweek in Drenthe!

Fiets je regelmatig naar je werk? Of voor boodschappen naar de winkel? Doe dan mee met de landelijke Fiets Telweek 2016, die op maandag 19 september van start gaat. De Fiets Telweek is een landelijk fietsonderzoek waarmee de fietsbewegingen in kaart worden gebracht. Met deze gegevens kunnen we van Drenthe een nog fijnere fietsprovincie maken! Je kunt meedoen door nu de gratis Fietstel-app te downloaden. Met jouw deelname maak je bovendien kans op een nieuwe Veloretti fiets!

Nog fijner fietsen
Over het gebruik van de auto en het OV is veel bekend. Maar van de meer dan 14 miljoen fietsers in ons land en provincie weten we veel minder. Daarom onderzoeken we ieder jaar hoe we ons op de fiets verplaatsen, met welke snelheid, op welke tijdstippen, met hoeveel tegelijk en waar de grote vertragingen zijn. Hoe meer we weten, hoe meer we onze fietspaden kunnen verbeteren. De verzamelde informatie gebruiken we om het Drentse fietsbeleid verder te ontwikkelen: bijvoorbeeld voor het aanleggen of verbreden van fietspaden of voor andere verbeteringen.”

Doe mee!
Meedoen is eenvoudig: dit kan door de gratis Fietstel-app te downloaden. De app is nu al te vinden in de Google en Apple App stores. Meer informatie kun je vinden via www.fietstelweek.nl. Als deelnemer maak je kans op 1 van de 25 Veloretti fietsen in een favoriete kleur. Voor middelbare scholieren is er dit keer extra aandacht. Als zij meedoen kunnen ze voor hun klas een helikoptervlucht winnen.

Hoe meer we weten, hoe beter we het Drentse fietsnetwerk kunnen inrichten. Doe dus mee en stap met de app op de fiets!

Bericht delen