Minder fietsers voor Fiets4Daagse, enkele ongelukjes

Minder fietsers voor Fiets4Daagse, enkele ongelukjes

ASSEN – De Drentse Fiets4Daagse hoopte dit jaar 12.000 tot 14.000 fietsers per dag te trekken. Maar op de eerste dag stonden er ongeveer 10.000 fietsers aan de start.

Toch klinkt voorzitter Jan Broertjes optimistisch. Volgens hem hebben de deelnemers allemaal veel plezier. “Ik zie alleen maar vrolijke gezichten.”

Tak op hoofd
Tijdens de eerste twee dagen zijn er enkele ongelukken geweest met deelnemers. In de omgeving Westerbork kreeg een vrouw een tak op het hoofd bij snoeiwerkzaamheden aan bomen. De vrouw viel hierdoor en moest naar het ziekenhuis. Uit voorzorg is haar enkel tot aan de heup in het gips gezet. Vandaag wordt gekeken of zij weer naar huis kan.

Organisatie verrast
Herman Koobs van de Fiets4Daagse-organisatie in Westerbork is verrast. “We maken altijd goede afspraken met gemeentes waar we doorheen fietsen. Hoe het kan dat hier langs de route werd gesnoeid, dat is mij een raadsel en we gaan dat uitzoeken.”

Fietser in de sloot
In Norg haakten twee sturen in elkaar van fietsers. Bij de valpartij brak een vrouw haar pols. In de omgeving van Meppel fietste iemand op een elektrische fiets een sloot in. In Wezup viel een vrouw flauw door de warmte.

Bericht delen