RegioBank Drentse Fiets4Daagse overhandigt cheque aan goed doel

RegioBank Drentse Fiets4Daagse overhandigt cheque aan goed doel

Emmen – Op vrijdag 28 juli werd op de laatste dag van de Drentse Fiets4Daagse een cheque overhandigd aan het Prinses Beatrix Spierfonds voor de campagne ‘myotone dystrofie de wereld uit!’. Dit gebeurde in de startplaats Emmen, na afloop van een grote kunstveiling.

Deelnemers die zich online hadden aangemeld bij de Drentse Fiets4Daagse, kregen daarbij de mogelijkheid om te doneren voor dit goede doel. Daarmee werd al een mooi bedrag opgehaald van
€ 580,-. 

In de startplaats Emmen, bij Hotel Hamphire, stonden deze week prachtige kunstwerken tentoongesteld. Onder leiding van een ware veilingmeester werden deze geveild.
De opbrengst van de kunstveiling, € 335,- is door de startplaats Emmen ook gedoneerd aan dit goede doel.

Daarnaast werd in elk van de startplaatsen geld ingezameld voor ‘MD de wereld uit’.
Zo werden in Dalen, Diever en Emmen speciale fietshandschoenen verkocht. Deze actie kon rekenen op grote betrokkenheid van deelnemers en toeschouwers en leverde nog eens € 675,- op.

Gerard Wellenberg, een bekend wielrenner, is naar Emmen gekomen om daar namens het Prinses Beatrix Spierfonds de cheque in ontvangst te nemen. Gerard Wellenberg maakte de ziekte MD van dichtbij mee. Vorig jaar heeft hij daarom voor dit goede doel 1.250 km gefietst in de vorm van een estafette. Op zijn route bezocht hij 40 families die met MD te maken hebben. Deze fietsactie heeft uiteindelijk € 54.000,- opgeleverd.

In totaal heeft Gerard Wellenberg een bedrag van € 1890,- in ontvangst mogen nemen welke volledig ten goede komt aan Myotone Dystrofie.
Daarmee kan meer wetenschappelijk onderzoek gedaan worden naar deze nog vrij onbekende spierziekte.

Bericht delen