SIVO op fietse tijdens Drentse Fiets4Daagse

SIVO op fietse tijdens Drentse Fiets4Daagse

Tijdens de Drentse Fiets4Daagse zullen buitenlandse dansgasten van het festival SIVO op de fiets stappen. Samen zullen ze op deze manier de Drentse cultuur leren kennen en zullen er leuke ontmoetingen plaatsvinden met de verschillende deelnemers aan de Fiets4Daagse en de inwoners van de dorpen.

In samenwerking met de organisatie van het festival SIVO is het idee ontstaan om het culturele project, waarin de fiets symbool staat voor vrijheid, invulling te geven. Tijdens SIVO op fietse deur Drenthe zullen de verschillende culturen met elkaar zingen, dansen, muziek maken én fietsen. SIVO gaat bij een aantal beleefposten buitenlandse folkloristische groepen inzetten. Daarbij gaan verschillende groepen dansen, muziek maken en ook workshops verzorgen voor de deelnemers aan de Drentse Fiets4Daagse.

Zoals de Drentse Fiets4Daagse bekend staat, zullen er ook activiteiten aan gekoppeld worden. De dansers en muzikanten worden uitgedaagd om tijdens het fietsen te vloggen. Door het maken van korte filmpjes zal wereldwijd via social media aandacht zijn voor de fietsprovincie Drenthe en Nederland. Welk land kan straks het beste in een vlog laten zien hoe de verschillende culturen met elkaar kennis maken?

Voorlopig programma:
Woensdag 17 juli: Optreden Mexico tussen 10:00 – 13:00 uur tijdens de ‘Fiesta Mexicana’ op Landal Orveltermarke in Witteveen (beleefpost vanuit Westerbork). Eten, drinken en dansen op z’n Mexicaans.
Deze groep fietst om 13:00 uur van Witteveen naar de volgende beleefpost in Oranje. Hier zal de groep optreden en er wordt gevlogt.

Donderdag 18 juli: Polen en de Papua’s uit Indonesië fietsen ’s morgens vanaf de stempelpost in Hooghalen een stukje mee en vloggen tijdens deze tocht. ’S Middags gaat de groep uit Indonesië optreden en koken tijdens ‘Buren ontmoeten Culturen’ in Bovensmilde.

Belarus fietst ’s morgens samen met de gastgezinnen uit Kibbelveen/Noord-Sleen een deel van de route en gaat op deze tocht vloggen.
Optreden en workshops van Servië: tussen 13:30-16:30 uur tijdens binnenkomst van de deelnemers in het centrum van Westerbork.

Vrijdag 19 juli: Gratis toegang tot het SIVO Festival in Orvelte voor alle deelnemers van de Fiets4Daagse vanuit Westerbork en de deelnemers van de 60 km vanuit Assen. Alle buitenlandse groepen treden op en er zijn speciale activiteiten voor de kinderen van de 4Kids route.

Voor meer informatie over SIVO Festival ga naar www.sivofestival.nl.

Bericht delen