Assen en omgeving

Assen en omgeving

Assen is cultuur en natuur, sport en recreatie. Denkt u maar aan het Drents Museum, Theater /Bioscoop de Nieuwe Kolk, Drents Archief, het Asserbos, het TT-circuit, De Bonte Wever en recreatiegebied Baggelhuizen.  Assen is ook de bakermat van de Drentse Fiets4Daagse.

In 1966 ging op het TT-circuit de eerste Drentse Rijwielvierdaagse van start met ongeveer 300 deelnemers. En tevens: Assen wordt niet voor niets “Stad der Paleizen” genoemd. Fiets of wandel langs de vaart en bekijk de prachtige statige historische panden. Inmiddels is het uitgegroeid tot een evenement met meerdere startplaatsen waar zo’n 12.000 mensen jaarlijks met veel plezier aan mee doen. Zelfs leden van het Koninklijk Huis stapten op de fiets.

JulianaPrins Claus 2AA

Tijdens de tiende Vierdaagse (1975) reed Koningin Juliana een stukje over de Houtlaan in Assen mee en in 1990 tijdens de 25ste editie was Prins Claus amper bij te houden door het gevolg.

 

 

 

 

 

Foto Gerrit Boer

En in 2015 bij de 50ste DF4D hadden wij hoog bezoek van ZKH Willem Alexander.


In 2022 beleeft de Drentse Fietsvierdaagse de 57ste editie.

Vanaf dinsdag t/m vrijdag gaan alle 30 – 40 – 60 km, de RollOn routes en de 4Kids routes door het mooie Drenthe. Met trots kunnen wij zeggen dat wij ook dit jaar er weer in zijn geslaagd prachtige routes voor de deelnemers te ontwikkelen. De routes lopen door onze prachtige natuurgebieden en ook zijn er vele mooie bezienswaardigheden op de route. De Fiets4daagse is meer dan fietsen alleen.