Fietsroute RollOn

Fietsroute RollOn

Vertrek- en finishplaats van al deze routes: Hotel – Sport- en Evenementencentrum De Bonte Wever, Assen.

Let op! De start en finish-locatie bevindt zich dit jaar weer aan de achterzijde van De Bonte Wever.

De routes voor 2018 zijn in principe klaar en zijn gelijk aan de 30 km van de Toerfietstocht.
Aan de routekaarten kunnen geen rechten worden ontleend, aangezien er tot het moment van de Fiets4Daagse nog wijzigingen noodzakelijk kunnen zijn.
De kleur van de routes is:
Lila = RollOn

Route dinsdag 24 juli:

Ubbena – Zeijen – Zeijerveen
Het verleden en heden
U “trapt” de Fiets4Daagse af langs één van de oudste vaarwegen van Drenthe, het Noord Willemskanaal om daarna het gebied van het Drents Landschap in te gaan. Tijdens de route fietst u van het verleden naar het heden. Hierbij wordt de route van de 30 km Toerfietstocht gevolgd. Omwille van de veiligheid is er vanaf de Taarloseweg een kleine omleiding via Ubbena. Vervolgens gaat het wwer verder met de Roll-On/30 km route. In de buurt van Zeijen komt alles weer tezamen op de route. Na de laatste stempelpost bij café Hingstman, komt u met z’n allen als laatste door het prachtige Arboretum. Een uniek terrein op het gebied van natuureducatie.
De afsluiting van deze dag is bij de Bonte Wever met live-muziek.

Route woensdag 25 juli:

Bovensmilde – Smilde – Hooghalen
Landbouw en natuur
Woensdag starten we met het Groot Gratis Gastvrij Ontbijt. Dit gebeurt in de sporthal Stadsbroek, 500 meter na de start vanuit de Bonte Wever. Hier is voor alle deelnemers een lopend buffet ingericht waar iedereen zijn eigen ontbijt kan samenstellen. Dit ontbijt wordt in alle startplaatsen georganiseerd. Vervolgens fietsen we met z’n allen richting Smilde en komen langs de Hoofdsponsor van de Fiets4daagse, de Regiobank.
In Smilde is er bij de Koepelkerk weer van alles te doen. Hier is ook de eerste controlepost. Na Smilde wordt de route gesplitst. Vanaf hier staat de route in het teken van de nieuwe landbouw ontwikkeling in Drenthe: de bollenteelt. Zowel de 30 km, de Roll-On, de 40 km als de 60 km komen vandaag bij een bollenkwekerij. In Hooghalen voegt de Roll-On zich weer in voor de laatste controlepost bij Café Boszicht in Hooghalen. Daarna rollen en fietsen we gezamenlijk terug naar Assen waar we bij de Bonte Wever afsluiten met live-muziek.

Route donderdag 26 juli:

Eexterhalte – Anderen
Healthy en natuur
Ook donderdag gaan we weer door prachtige natuur. Ook de andere aspecten van het leven komen aan bod. Bijvoorbeeld het GGZ-museum op het terrein van Van Boeijen. Via het prachtige stroomdallandschap van de Drentse Aa komen we in Rolde met o.a. de Nieuwe Zandverstuiving. Een heel bijzondere locatie is de Hendrik Kok stichting. Hier kunnen we ervaren hoe het is wanneer het gezichtsvermogen ernstig wordt beperkt. Daarna fietsen we verder naar het Hillig Meer. Op verzoek van het Hillig Meer is hier een stempelpost ingericht. Zij willen graag deze unieke “laatste rustplaats” onder de aandacht brengen. In Eext splits zich de route van de Roll-On/30 km af. Deze gaan via Anderen, waar later de overige afstanden er weer bij komen. Gezamenlijk gaan we richting Assen, waar we de historie nog even kunnen snuiven in het Drents Archief.
Tenslotte is er de mogelijkheid in het Duurzaamheidscentrum nog even de wolf van Drenthe te bewonderen. We sluiten af bij de Bonte Wever met live-muziek.

Route vrijdag 27 juli:

Anreep – Vredenheim – Amen
Door Berg en Dal
De titel “Door Berg en Dal” is misschien wat zwaar aangezet, maar vandaag (vrijdag) gaat de tocht door een stroomdal. Via de nieuwe Florijn As vertrekken we richting Marwijksoord waar we een fruitbedrijf kunnen bezoeken, met heel veel streekproducten. In Vredenheim maken de Rol-On/30 km fietsers een zwaai richting Amen. Via het Amerdiep komen we bij de laatste controle, Boerderij Camping het Amerveld. In Ekehaar kunt u nog een bezoek brengen aan een technisch bedrijf als het om duurzaamheid en energie gaat.
We sluiten af bij de Bonte Wever met het uitreiken van de medaille en live-muziek.