Dalen en omgeving

Dalen en omgeving

Fietsen is gezond

Drenthe gaat ‘Op Fietse’ ; jaarlijks komen er heel veel toeristen naar Drenthe om al fietsend te genieten van ons mooie landschap. De Drentse Fiets 4 Daagse is al meer dan 50 jaar een toonaangevend fiets evenement  en wij hopen u als deelnemer bij een van de vele startplaatsen te mogen begroeten.

Mocht uw keuze zijn gevallen op de startplaats Dalen dan bieden wij u een combinatie van gevarieerde natuur, ontelbare activiteiten en gastvrije uitbaters in de startplaats Dalen, deel uitmakend van de gemeente Coevorden. Door een ideale mix van stad en platteland is recreatie en toerisme een van de belangrijkste sectoren van de gemeente Coevorden, tijdens de fietstochten door de provincies Drenthe en Overijssel ontdekt u de meest bijzondere landschappen, culturele bezienswaardigheden en vooral de variatie die de regio u te bieden heeft.

U kunt overnachten op het boerenerf of juist tegenover een Kasteel en niet te vergeten de vele campings en vakantieparken.

Uw fietstocht begint en eindigt iedere dag in het gezellige centrum van Dalen, op korte afstand van start en finish is er voldoende gratis parkeergelegenheid.

Wij hopen u in Drenthe en in het bijzonder in Dalen te begroeten. Dalen is een zeer actief en ondernemend dorp, waar het een genot is om te fietsen, verblijven en overnachten; voor meer informatie zie ook www.samendalen.nl