Fietsroutes 4Kids

Fietsroutes 4Kids

De routes kunnen nog wijzigen tot het moment van aanvang van de Fiets4Daagse. Er kunnen hieraan dan ook geen rechten worden ontleend.

Speciale Kinderroutes (4Kids):
De 4KidsRoute is een speciale Kinderroute van 30 kilometer. Ook heel geschikt voor papa’s, mama’s, opa’s en oma’s. Er wordt niet alleen gefietst! Er is van alles te doen onderweg en bij terugkomst! Hele leuke, spannende, creatieve, lekkere, stoere en sportieve activiteiten. Niks saais aan!

Route dinsdag 24 juli:

Nationale Park Het Drents Friese Wold

Eerste activiteit vandaag is bij de Witte Bergen. Schatgraven voor de jongsten en handboogschieten voor de oudsten. Daarna fietsen we naar Zorgvlied naar de beleefpost bij Dorus Liefting, Dorus verteld enthousiast over zijn bijen. De steenuilenwerkgroep vertelt interessante zaken over de allerkleinste uiltjes. Er liggen braakballen die je uit elkaar kunt peuteren om te zien wat zo’n vogeltje allemaal eet. Bij camping Herteweide (Zorgvlied) heeft het recreatieteam van alles voor jullie bedacht. Bij de schaapskooi van het Drents Landschap is er een kwis/speurtocht uitgezet.
Voor de sportievelingen is er een klimwand bij terugkomst.

Route woensdag 25 juli:

Dwingelderveld

Camping de Noordster is de eerste stempelpost en er is een springkussen, spelletjes en er kan geschminkt worden. Schaapskooi in Lhee is een demonstratie schapen knippen. Voor de kinderen is er vilten en verkleed als herder. In Ruinen is er een leuke braderie en laat de molenaar bij gunstig weer de molen draaien. In Spier bij van der Valk en bij camping Meistershof worden er diverse activiteiten voor jullie georganiseerd. Bij terugkomst in Diever kun je op de foto met babymammoet en wil je mamma mammoet zien dan kun je het Oermuseum in.

Route donderdag 26 juli:

Hijkerveld

Speurtocht bij melkveeboerderij van familie Klaassen op de Dikte. We fietsen verder naar het Blauwe Meer waar ook een activiteit georganiseerd wordt. Bij camping de Reeënwisssel kunnen de kinderen zich uitleven in het kabouterbos, op het belevingspad, kabelbaan, bij de active games of bij infocentrum het Drents Friese Wold. Genoeg te doen dus!
Bij terugkomst in Diever verrassing bedacht door het Oermuseum. Een rondje maken met de familiefiets op de brink.

Route vrijdag 27 juli:

Havelte

Alweer de laatste dag van de Fiets4Daagse. Theehuis Faken in Havelte is een van de mooiste speeltuin met waterplaats van Zuidwest Drenthe. Hier kunnen de kinderen zich uitleven. De volgende stop is bij Frederikshaven in Ufelte waar genoeg vertier is voor jong en oud. In Wittelte is er een demonstratie van een smid op ambachtelijk wijze smeden. Bij terugkomst natuurlijk de welverdiende medaille. Bij terugkomst op de Brink is er nog een spellencircuit. Als je alle spelletjes hebt gedaan en hebt laten aftekenen op de stempelkaart kun je met die volle kaart een ijsje halen bij Keernpunt.


Bij terugkomst in Diever is er ook elke dag vermaak 4Kids. Kijk bij het programma wat er dan te doen is.