Fietsroutes 4Kids

Fietsroutes 4Kids

Speciale Kinderroutes (4Kids):
De 4KidsRoute is een speciale Kinderroute van 30 kilometer. Ook heel geschikt voor papa’s, mama’s, opa’s en oma’s. Er wordt niet alleen gefietst! Er is van alles te doen onderweg en bij terugkomst! Hele leuke, spannende, creatieve, lekkere, stoere en sportieve activiteiten. Niks saais aan!
De route’s van de 4Kids zijn geplaatst.

Aan de routekaarten kunnen geen rechten worden ontleend, aangezien er tot het moment van de Fiets4Daagse nog wijzigingen noodzakelijk kunnen zijn.

Route dinsdag 16 juli:

Dwingeloo – Lheebroek – Geeuwenbrug

De kinderroute gaat eerst ook via Dwingeloo naar Lhee en stempelt daar ook op vakantiepark Zonnetij (open vanaf 9.00 uur). Op het terrein van het park is er voor de kinderen een drietal activiteiten. Dan verder naar Lheebroek waar de volgende stempelpost is bij camping de Meistershof. Ook hier veel mogelijkheden voor de kinderen om zich te vermaken. Voordat we in Dwingeloo zijn, komen we ook nog langs RCN Vakantiepark de Noordster die jullie graag ontvangt. Ook hier weer een paar leuke verrassingen. Via Dwingeloo keren we weer terug in Diever.

Route is met de klok mee.

 

Route woensdag 17 juli:

Uffelte – Ansen – Dwingeloo

Voor deze route is de Blauwe Haan in Uffelte de eerste stempelpost van deze dag (open vanaf 9.30 uur). De kinderen zullen zich hier ongetwijfeld goed vermaken, jullie kunnen dansen, knutselen, verschillende spelletjes en een springkussen. We fietsen daarna naar het Bezoekerscentrum van het Dwingelderveld waar het project Speelnatuur erg leuk is voor kinderen, de Waterplaats mag ook niet worden overgeslagen. Via camping de Noordster (stempelpost) fietsen we naar Dwingeloo waar de laatste stempelpost van deze dag bij hotel Wesseling is en dan naar Diever.

Route is linksom.

 

Route donderdag 18 juli:

Vledder – Frederiksoord – Wapse

De 4Kids route komt langs het Bosbad Vledder en voert ons daarna ook naar Hoeve de Werkhorst om het eerste stempel van deze dag te halen (open vanaf 9.15 uur). En dan verder naar Wapserveen het moderne veebedrijf van de familie Gorte bekijken om vervolgens via de bessenkwekerij van de familie Rozeboom in Wapse weer terug te fietsen naar Diever.

Route is linksom.

 

Route vrijdag 19 juli:

Drents – Friese – Wold

We fietsen eerst naar Hoogersmilde en vermaken ons op camping de Horrebieter in het zwembad met waterglijbaan. De Horrebieter is ook onze eerste stempelpost (open vanaf 9.00 uur). We fietsen daarna naar Schaapskooi Doldersum waar een stempelpost is en als je zin hebt mag je lammertjes drijven. Onderweg is er nog een activiteit voor jullie, aangeboden door Staatsbosbeheer. Via Wapse, stempelpost bij bessenkwekerij van de familie Rozeboom fietsen we terug naar Diever.

Route is linksom.