Fietsroutes Toerfietstocht

Fietsroutes Toerfietstocht

De routes kunnen nog wijzigen tot het moment van aanvang van de Fiets4Daagse. Er kunnen hieraan dan ook geen rechten worden ontleend.

Route dinsdag 24 juli:

Nationale Park Het Drents Friese Wold

Eèn van de beleefposten is in Zorgvlied bij imker Dorus Liefting. Hij kan boeiend en enthousiast vertellen over zijn bijen en geeft demonstraties hier over. Tevens is er een stand van een steenuilenwerkgroep. Leliebollen teler Mestenmaker verteld over zijn lelieteelt. Bij de schaapskooi in Doldersum geeft de schaapsherder een demonstratie schaap drijven met zijn honden.

Route woensdag 25 juli:

Het Dwingelderveld

Woensdag starten we met een groot gezamenlijk ontbijt voor alle deelnemers aan de Fiets4Daagse.
Vandaag fietsen we door Het Dwingelerveld, het grootste natte heideveld van West Europa, naar theehuis Anserdennen.
In Ruinen fietsen we langs molen de Zaandplatte en organiseert de molenaar een leuke braderie en bij gunstig weer zal hij de molen laten draaien.
Via stempelpost van der Valk in Spier naar camping Meistershof in Lheebroek. In Dwingeloo wordt de bekende Siepelmarkt gehouden.

Route donderdag 26 juli:

Hijkerveld

Beleefpost is bij melkveeboerderij van familie Klaassen op de Dikte. De boerderij kan die dag bezichtigd worden. De 4-kids route gaat richting het Blauwe Meer waar een activiteit is. Bollenkweker Joling geeft uitleg over de bollenteelt. Bij landgoed Oranjestein is er ontvangst met muziek.
In Smilde via camping de Reeënwissel en camping Wildrijck terug naar Diever.
Bij camping de Reeënwissel kunnen de kinderen zich uitleven in het kabouterbos, de kabelbaan, de active games of het infocentrum van Het Drents Friese Wold. Genoeg te doen dus!

Route vrijdag 27 juli:

Havelte

Bij theehuis Faken (stempelpost) kunnen de kids zich uitleven in de mooiste speeltuin met waterplaats van Zuidwest Drenthe. Daarna gaat de route via Darp en Busselte naar het wijngoed van Peter Pels waar men wordt ontvangen met draaiorgel muziek. Peter geeft uitleg over de druiventeelt en het produceren van wijn.
De route wordt vervolgd via Uffelte (Frederikshaven) door Wittelte naar Diever.