Fietsroutes Toerfietstocht

Fietsroutes Toerfietstocht

De route’s van de Fiets4Daagse Diever 2021.

Aan de routekaarten kunnen geen rechten worden ontleend, aangezien er tot het moment van de Fiets4Daagse nog wijzigingen noodzakelijk kunnen zijn.

Route dinsdag 13 juli:

Dwingeloo – Spier – Ruinen

We fietsen richting Dwingeloo via een alternatieve route richting Oldendiever wat uitkomt op het Westeinde dat ons brengt op het Nationaal Park Dwingelderveld. Hier splitsen de routes. De 30 km. komt door Lhee en daar is links van de weg een leuk speeltuintje (Oens speulplekkie).
De 40 km gaat verder via de oude Dwingelerdijk en de Molendijk naar de molen de Zaandplatte. Via het commissaris Cramerpad richting het Dwingelderveld weer terug naar Diever.

 

Route woensdag 14 juli:

Wapserveen – Havelte – Uffelte

Vandaag gaan we via het Oosteinde van Wapserveen, de Studentenkampweg die uit komt op het Holtingerveld naar het hunebed en theehuis in Havelte.
Hier in de omgeving noemt men het ook “de faeke”. Bij het theehuis vindt u een waar speelparadijs voor de kinderen. De 40 km vervolgt de route via de Hunebeddenweg en Helomaweg langs Wijngoed Havelte richting Diever. U komt hierbij nog in Uffelte langs chauffeurscafé Frederikshaven.

 

Route donderdag 15 juli:

Hoogersmilde – Oranje – Eemster

Vandaag gaat de route richting Hoogersmilde, via de Dwingelerdijk langs het Leggelerveld en de Vorrelvenen richting Beilervaart. Bij Vorrelvenen gaat de 30 km richting Hoogersmilde. De 40 km rijdt door tot het Oranjekanaal en komt zo bij het dorp Oranje, indertijd bekend van het speelparadijs Speelstad Oranje. We vervolgen onze weg tot aan de Drentse Hoofdvaart, door tot Hoogersmilde, nog een stuk van het Drents Friese Wold terug naar Diever.

 

Route vrijdag 16 juli:

Zorgvlied – Frederiksoord – Doldersum

Alweer de laatste dag van de Drentse Fiets4Daagse 2021. We bezoeken vandaag Het Nationale Park Drents Friese Wold. Voordat u het in de gaten heeft rijdt u al in dit Nationale Park, Diever grenst er namelijk aan. Een paar honderd pedaalslagen en u rijdt op de Bosweg richting Oude Willem om via Wateren Zorgvlied te bereiken. Daarna zetten we koers richting Doldersum en hier gaan de routes apart verder. Langs boerenhoeve de Werkhorst indertijd gebouwd door de Maatschappij van Weldadigheid. Daarna langs de schaapskooi in Doldersum rijden we via de doldersummerweg terug naar Diever.