Fietsroutes Toerfietstocht

Fietsroutes Toerfietstocht

De route’s van de Fiets4Daagse 2019 zijn geplaatst.

Aan de routekaarten kunnen geen rechten worden ontleend, aangezien er tot het moment van de Fiets4Daagse nog wijzigingen noodzakelijk kunnen zijn.

Route dinsdag 16 juli:

Dwingeloo – Lheebroek – Beilen 

De beide routes van dinsdag zijn tot Dwingeloo gelijk. Daarna gaat de 40 km richting Beilen en via Lheebroek en Dieverbrug weer terug naar Diever. De eerste stempelpost is bij vakantiepark Zonnetij ( open vanaf 9.00 uur). Vandaar fietsen we naar de Makkumer molen in Beilen waar bij camping de Molenhorst de volgende stempelpost is. Bij de camping zijn diverse kraampjes waar activiteiten plaats vinden. Dan naar Lheebroek waar gestempeld wordt bij camping de Meistershof en weer terug naar Diever via Geeuwenbrug.

Route is met de klok mee.

Route woensdag 17 juli:

Havelte – Ansen – Ruinen – Dwingeloo 

Net als vorig jaar is dit de dag van het gezamenlijk ontbijt. Ook nu beginnen alle startplaatsen hiermee. We fietsen deze dag richting Havelte, Ruinen, Dwingeloo en via Dieverbrug weer terug naar Diever. Het eerst geplande rustmoment is bij theehuis ’t Hunebed, tevens stempelpost (open vanaf 9.00 uur). We fietsen door naar het Dwingelderveld via Ansen en hebben onderweg daar naar toe de gelegenheid bij de molen De Zaandplatte nog even uit te rusten. Bij gunstige weersomstandigheden laat de molenaar de molen draaien en geeft er uitleg bij. Verder fietsend bereiken we al snel het Bezoekerscentrum van het Dwingelderveld tevens stempelpost. Er is daar een kleine wandelroute uitgezet die leidt naar de schaapskooi met uitkijktoren. Onderweg naar Dwingeloo hebben we nog een stempelpost bij RCN Vakantiepark de Noordster. Als we dit achter de rug hebben fietsen we door naar Dwingeloo waar in het centrum op de Brink de bekende Siepelmarkt wordt gehouden. De laatste stempelpost van deze dag is bij hotel Wesseling.

Route is linksom.

Route donderdag 18 juli:

Vledder – Doldersum – Eese 

De 40 km route vandaag is een aantal kilometers langer dan de gebruikelijke 40, we fietsen naar het buitengoed Fredeshiem. Vlakbij Vledder ligt de eerste stempelpost bij Hoeve de Werkhorst (open vanaf 9.15 uur), een boerderij van de Maatschappij van Weldadigheid. We fietsen daarna door naar de bloembollenkwekerij van Metzenmaker die een rondleiding geeft door het bedrijf en er een gezellig muziekje aanwezig is. Dan naar de Eese (buitengoed Fredeshiem) waar ook een stempelpost is ingericht en door naar Wapserveen voor de bezichtiging van een modern veebedrijf van de familie Gorte. Rondleiding en tevens stempelpost. We gaan terug via Wapse en doen daar bessenkwekerij Rozenboom aan. Er is gelegenheid de kwekerij te bekijken en (tegen vergoeding) bessen te plukken.

Route is linksom.

Route vrijdag 19 juli:

Drents – Friese – Wold

De laatste dag rijden we door één van de grootste Nationale Parken van Nederland Het Drents Friese Wold. De eerste stempelpost voor beide routes is in Hoogersmilde bij camping de Horrebieter (open vanaf 9.00 uur). De 40 km rijdt nu naar Appelscha en gaat stempelen bij Le Coq. Via Doldersum stempelen bij de Schaapskooi en lammetjes bekijken fietsen we weer naar Diever.

Route is linksom.