Emmen en omgeving

Emmen en omgeving

Vier dagen fietsen in het veelzijdige Zuidoost Drenthe

Welkom in de gemeente Emmen. Een vrijetijds gemeente bij uitstek.Raadhuisplein

Op 25 maart 2016 heeft Wildlands Adventure Zoo Emmen de deuren geopend. U treedt een andere wereld binnen. Ga op avontuur in Jungola, Serenga en Nortica en ontdek de dieren van de tropen, de savanne en het poolgebied. Een belevenis voor jong en oud.

>Emmen heeft een nieuw, prachtig Raadhuisplein. Het Raadhuisplein is een parkachtig ingericht plein in het centrum van Emmen. Door de aanwezigheid van veel groen en water is het een populaire plek. Het plein wordt omgeven door het Atlas Theater, gemeentehuis en winkelcentrum de Weiert. Het plein is de verbinding tussen Emmen-Centrum en WILDLANDS Adventure Zoo Emmen.

Emmen ligt op de Hondsrug, het eerste UNESCO Global Geopark van Nederland. Het Veenpark en het Van Goghhuis laten zien waarom Vincent van Gogh geïnspireerd was door Drenthe. Wandelend of fietsend langs het IJstijdenpad maakt u kennis met het verhaal van de Hondsrug en de zwerfkeien. De weilanden en akkers, de vele bossen en het unieke veenlandschap lenen zich uitstekend voor fantastische fietstochten.

Het prachtige hoogveenreservaat Bargerveen huisvest tal van bijzondere dieren en planten. En in het Veenpark beleeft u de rijke geschiedenis van het veen van heel dichtbij. Beroemd is natuurlijk het Dierenpark Emmen, heerlijk voor een dagje uit.

De Veenvaart

Met de opening van het Koning Willem-Alexanderkanaal tussen Erica en Ter Apel medio juni 2013 is het mogelijk om heel Drenthe rond te varen: De Veenvaart. U vaart over de Hondsrug, langs het hoogveenreservaat Bargerveen en door de hoogveengebieden Berkenrode en Oosterbos. Hier ziet u hoe een groot deel van Nederland eruit zag voordat het afgraven van turf begon. Even verderop loopt de route dwars door het Veenpark. Dit openluchtmuseum brengt u terug naar de tijd van de veenafgravingen. U kunt hier ook aanleggen en op de boot overnachten.
Maar de gemeente Emmen biedt meer. Wist u bijvoorbeeld dat Emmen het grootste overdekte winkelcentrum van het noorden heeft? Het centrum biedt grote winkels en warenhuizen, maar ook gezellige kleine winkels die u verrassen met hun originele aanbod.
Al onze vrijwilligers zijn weer druk in de weer om voor u de mooiste routes met aantrekkelijke stopplaatsen en leuke activiteiten te organiseren. Zij staan dan ook weer te popelen om u in 2018 te mogen verwelkomen.

Meer informatie over Emmen kunt u vinden op www.touristemmen.nl 

Unieke momenten beleeft u in en om Emmen. Laat u meevoeren door de geschiedenis van het veengebied. Land van kanalen en turf. Het verleden van noeste arbeid en bittere armoe is bijna voelbaar wanneer u al fietsend of wandelend het Bargerveen verkent. De Hunebedden, gelegen in de Staatsbossen van Emmen, verhalen over het Trechterbekervolk dat hier 5000 jaar geleden woonde en een tastbare en indrukwekkende nalatenschap heeft achtergelaten. Heden en verleden kleuren dit gebied als het palet van Vincent van Gogh, die zich liet inspireren door het gebied rond Emmen.

Het heden – dat omringt u in het grootste overdekte winkelcentrum van Noord-Nederland midden in het centrum van Emmen, het mooiste Dierenpark van Nederland en op de vele bruisende festivals en evenementen die het hele seizoen in Emmen plaatsvinden. Emmen verwelkomt u van harte! Voor meer informatie kunt u terecht op de site van Tourist Info.