Emmen en omgeving

Emmen en omgeving

Vier dagen fietsen in het veelzijdige Zuidoost Drenthe

Raadhuisplein

Ontdek het heden en verleden van Emmen

Welkom in de gemeente Emmen! Er is in deze regio veel te ontdekken.  Inwoners wonen hier met plezier en toeristen genieten volop van de vele recreatiemogelijkheden. Zo verbleef Vincent van Gogh in 1883 in Emmen en werd geïnspireerd door het ongerepte landschap dat hij gebruikte in zijn schilderkunsten. Dit kunt u zelf ervaren door een mooie fietstocht te maken in het Bargerveen over de paden die Daniël Lohues bezingt in zijn nummer ‘op fietse’.  U zult nog veel meer ontdekken, bijvoorbeeld dat u in een gebied bent dat deel uitmaakt van het UNESCO Global Geopark De Hondsrug.

Bent u op zoek naar meer avontuur? Dat kan: zo kunt u in WILDLANDS een wereldexpeditie maken in één dag. U reist door de jungle, de savanne en het poolgebied. En dat allemaal midden in het moderne centrum van Emmen aan het Raadhuisplein. Daar staat ook het Atlas Theater met z’n opvallende architectuur als een icoon voor Emmen. Wie weet pikt u zelfs een leuk festival mee, op het Raadhuisplein of in één van de vele dorpen waar tal van leuke evenementen worden georganiseerd.

Maar wat u ook onderneemt, één ding zult u zeker ontdekken. De gastvrijheid van de mensen in ons gebied treft u namelijk overal aan. Wees welkom en geniet!

De gemeente Emmen biedt meer. Wist u bijvoorbeeld dat Emmen het grootste overdekte winkelcentrum van het noorden heeft? Het centrum biedt grote winkels en warenhuizen, maar ook gezellige kleine winkels die u verrassen met hun originele aanbod.

Al onze vrijwilligers zijn weer druk in de weer om voor u de mooiste routes met aantrekkelijke stopplaatsen en leuke activiteiten te organiseren. Zij staan dan ook weer te popelen om u in 2021 te mogen verwelkomen.

Voor meer informatie kunt u terecht op de site van Tourist Info.