Fietsroutes 4Kids

Fietsroutes 4Kids

De Drentse Fiets4Daagse start vanuit 7 startplaatsen. Het kan soms gebeuren dat er fietsroutes elkaar kruisen. Daarom heeft elke startplaats een eigen pijlkleur op de routebordjes. 
Op de rode bordjes vanuit de startplaats Emmen staat het opschrift “Emmen” en een donkerblauwe pijl.

Dus als u dat in de gaten houdt dan kunt u niet mis rijden en alleen maar genieten van al het moois om u heen.

Route dinsdag 16 juli:

Emmen – Erica – Nieuw-Amsterdam
33,4 km


Aan de routekaarten kunnen geen rechten worden ontleend, aangezien er tot het moment van de Fiets4Daagse nog wijzigingen noodzakelijk kunnen zijn.

Bij de start van de vierdaagse krijgen alle deelnemers een tasje mee. Het thema van deze vierdaagse is Oer – Boer – Stoer. De activiteiten die onderweg gedaan worden, staan in dit teken. Je krijgt je stempelkaart mee en de eerste letter voor de puzzeltocht.

Na een stuk fietsen kom je bij de Blauwe Bessengaard. Hier is de eerste stempelpost en kun je als een echte boer bessen plukken. Blauwe bessen zijn behoorlijk populair. Terecht, want deze zoete bessen bevatten weinig calorieën, zitten boordevol voedingsstoffen en zijn niet alleen erg lekker maar ook supergezond! Hier krijg je weer een letter.

 

 

De fietstocht gaat naar het Van Gogh Huis in Veenoord – Nieuw-Amsterdam. In 1883 werkt en woont Vincent twee maanden lang in dit huis en het is de uitvalsbasis voor zijn ontdekkingstochten door het veengebied. Zijn doel was om de ‘gewone mens, en dan met name de landarbeider, te schilderen. In het Van Gogh Huis is een kleine tentoonstelling over Vincent van Gogh. In dit huis logeerde hij in 1883. Als je deze activiteit hebt gedaan, krijg je een letter.

 

De fietstocht gaat verder naar het dorp Erica. In ’t Schienvat is een kidsactiviteit. Je mag hier een tasje versieren. Ook is dit een stempelpost en krijg je weer een letter voor de puzzel. Ook in Erica staat kinderboerderij De Naoberhoeve. Ben jij stoer genoeg en durf jij alle dieren te aaien?

 

De route gaat vervolgens weer verder. Bij Golfparc Sandur krijg je de kans om te golfen. Hoe stoer is dat! Hier krijg je ook een letter mee.

 

 

 

Het laatste gedeelte van de fietsroute leid je weer terug naar het Fletcher Hotel. Daar vind je de laatste letter en kun je het woord van de dag gaan maken. Gelukt? Lever je stempelkaart ingevuld in en maak kans op een prijs. De prijzen worden op de laatste dag van de vierdaagse bij de grote afsluiting verdeeld.

Route woensdag 17 juli:

Sleen – Erm  
31,4 km


Aan de routekaarten kunnen geen rechten worden ontleend, aangezien er tot het moment van de Fiets4Daagse nog wijzigingen noodzakelijk kunnen zijn.

De dag start met een heerlijk, gratis ontbijt bij het Fletcher Hotel! Als je je bord leeg hebt, kun je vertrekken. Je krijgt bij de start weer een nieuwe stempelkaart mee en kun je de eerste letter gaan zoeken.

 

 

 

 

De route gaat Emmen uit en langs Erm. Bij het Ermerstrand maakt de 4kidsroute een tussenstop. De Buurtsportcoaches hebben een zeer uitdagende hindernisbaan klaar staan. Hier ga je oerend hard overheen. Ren jij de snelste tijd? Aan het einde van de dag hangen we de uitslag op in het Fletcher Hotel. Let goed op!!! Tijdens de hindernisbaan kom je weer een letter tegen voor op je stempelkaart.

 

De route gaat verder en komt langs de Alpacaboerderij. Hier kun je weer een letter ophalen en heb je de kans om alpaca’s van dichtbij te bekijken. Misschien kun je ze wel knuffelen. Een alpaca meenemen naar huis is helaas niet toegestaan.

 

 

 

Na weer een flink stuk fietsen, komen we in Diphoorn op een Melkveeboerderij aan. Je kunt hier weer een stempel en een Boerderijbewijs halen. Op deze boerderij mag je rondkijken. Bij deze tussenstop krijg je ook weer een letter voor de kidspuzzelkaart.

 

 

De laatste tussenstop van vandaag is bij het Centrum voor Beeldende Kunst ‘De Fabriek’. Bij deze oude melkfabriek kwam vroeger de melk van de boeren uit de omgeving en werd dit verder gebruikt om o.a. boter, kaas en karnemelk te maken. Er is hier weer een activiteit te doen en ga je het hele CBK door!

 

 

Als je bij het Fletcher Hotel aankomt dan heb je de finish gehaald. In het hotel hebben we een zaal vol sportactiviteiten klaar staan. Hier kun je nog even fanatiek gaan bewegen. Als je daarmee je laatste letter hebt verdiend, kun je het puzzelwoord van vandaag gaan maken.

 

Route donderdag 18 juli:

Klazienaveen-Noord – Barger-Compascuüm 
32,4 km


Aan de routekaarten kunnen geen rechten worden ontleend, aangezien er tot het moment van de Fiets4Daagse nog wijzigingen noodzakelijk kunnen zijn.

Vandaag fietsen we richting Duitsland door het kassengebied. Bij de start krijg je een nieuwe stempelkaart waarmee je vandaag weer zes stempels kunt verzamelen. Als je alle stempels hebt gehaald, kun je aan het eind van de dag met de letters een woord maken. De eerste letter krijg je van ons mee.

 

De eerste activiteit van vandaag is bij Landgoed Scholtenszathe. Hier houdt de boer bijzondere soorten koeien. Hier krijg je een stempel en een letter.

 

De Hereford is een roodwit gekleurd, goed bespierd vleesras. Herefords hebben een rustig, handzaam karakter en zorgen bijzonder goed voor hun kalfjes.

 

 Het Brandrode rund is van oudsher een degelijke oud-Hollandse koe. Het is een duurzame koe met goede overlevingseigenschappen, rustig en handzaam in de omgang, met herkenbare uitstraling en unieke aftekeningen en cultuurhistorische waarde.

We fietsen verder naar het Veenpark in Barger-Compascuüm. Hier kun je ook een stempel en een letter halen. Lekker spelen in de speeltuin. Tegenover het Veenpark kom je misschien het Brandroderund tegen.

 

De route voert ons door het Kassengebied Rundedal. Er zijn in dit gebied veel kwekers van bloemen, groente en fruit. Bij een kas is een stempelpost en krijg je een letter en mag je misschien wel even binnen kijken!

 

 

 

We komen langs het Stadion ‘De Oude Meerdijk’, de thuisbasis van FC Emmen. Hier doen we weer een sportieve activiteit. Wat? Dat blijft nog even een verrassing. Bij deze activiteit vind je een letter.

 

 

 

De route vandaag sluit weer af waar we vanmorgen ook gestart zijn. Je kunt je hier laten schminken en weer gaan sporten. Heb jij de laatste letter ook gevonden? Dan kun je de puzzelkaart afmaken en inleveren.  Door de kaart in te leveren, maak je kans op de dagprijs!

 

 

Route vrijdag 19 juli:

Emmer-Compascuüm – Roswinkel
33,8 km


Aan de routekaarten kunnen geen rechten worden ontleend, aangezien er tot het moment van de Fiets4Daagse nog wijzigingen noodzakelijk kunnen zijn.

De laatste dag van de Fiets4daagse 2019. De dag begint keigaaf! Frans Banninck Cocq heet ons vrijdagmorgen welkom. Deze heer staat op het beroemde schilderij de Nachtwacht. Hij heet ons welkom bij de startlocatie en heeft een opdracht voor jou. Je krijgt een nieuwe stempelkaart en de eerste letter mee.

De fietstocht gaat vandaag verder naar Emmer-Compascuüm. Op de weg hierheen vind je een activiteit van M&Gezond.

 

De volgende stop is De Molen in Emmer-Compascuüm. Hier kun je rondkijken hoe meel wordt gemaakt. Je krijgt er een letter en een stempel.

 

Je fietst weer verder. De route gaat weer richting Emmen. Je komt langs Heli Holland. Hier hebben we weer een stoere activiteit. Je kunt gaan kijken bij de hangars waar de helikopters staan en meer te weten komen over helikopters.

 

 

 

 

Bij voetbalvereniging EHS ’85 gaan we sporten. Je kunt gatenschieten op het voetbaldoel van M&Gezond, springen op het springkussen, voetballen en krijg je een letter. Hierna fiets je langs het hunebed D47: echt Oer!

 

 

 

 

In de oude dierentuin van Emmen is de activiteit ‘Rembrandt in het Rensenpark’. Geïnspireerd door de ‘oer-oude meester’ ga je zelf een schilderijtje maken.

 

Bij de finish in het hotel hebben we een afsluitend programma. Bij binnenkomst kun je de laatste stempel halen en het woord van de dag oplossen, daarna je stempelkaart inleveren. De grote afsluiting begint om 15.30 uur en tot die tijd kan je aan één van de sportactiviteiten meedoen. Bij de afsluiting is er een verloting voor alle deelnemers en per dag wordt een kidsdagwinnaar uitgeloot. De deelnemers die alle dagen hebben meegedaan, maken dan kans op de grote kidsprijs!

 

Om kans te maken op deze weekprijs is aanwezigheid bij de afsluiting verplicht!