Programma

Programma

Programma 2019

 

Dinsdag 16 juli

Golfparc Sandur in Emmen

Altijd al de golfsport willen beoefenen?
Voor jong en oud gaat het echt gebeuren op dinsdag 16 juli.

U wordt wegwijs gemaakt door enthousiaste leden van de club.

Zij leren u hoe te slaan met een golfclub en proberen een bal in de hole te krijgen middels een putter.

Een heerlijke onderbreking na de nodige km’s te hebben afgelegd.

Gewoon doen

Bekijk hier een impressie van GOLFPARC SANDUR

‘s Middags treedt het dameskoor Millenniumleed voor u op bij het Fletcher Hotel.

 

Woensdag 17 juli

Tussen 8.00 en 10.00 uur kunnen alle fiets4daagse deelnemers, dus ook de dagdeelnemers, gebruik maken van het gratis ontbijt in het Fletcher Hotel.

Bij de stempelpost Alpacafarm hebt u de kans om een alpaca van dichtbij te bekijken.  In Oosterhesselen kunt u even heerlijk over de kunstenaarsmarkt Montmarte slenteren. Allerlei meesterwerken worden hier getoond.

In Diphoorn kunt u kennismaken met het melkveebedrijf van de familie Katerberg. Vervolgens worden in het Centrum Beeldende Kunst verschillende exposities tentoongesteld.

Na terugkomst brengt het Drents Jeugd Orkest diverse muziekgenres ten gehore.

 

Donderdag 18 juli

Deze dag is een bijzondere dag binnen onze startplaats. Buiten het feit dat het weer een mooie en aantrekkelijke route is geworden, is het de organisatie gelukt, in overleg met Wildlands Adventure Zoo, de route door de Wildlands Adventure Zoo te laten gaan. U kunt dus genieten van de diverse bezienswaardigheden. Welke? U kunt hier een kijkje nemen.

Let op: De organisatie heeft de mogelijkheid gekregen tot uiterlijk 10.00 uur gratis door Wildlands te fietsen via de aangewezen route. Uiterlijke vertrektijd vanaf de startplaats is 9.15 uur. De route zal door de extra lus ook enkele kilometers langer zijn dan eerder vermeld. Mocht u geen gebruik willen maken van dit uitzonderlijke aanbod dan gelden de gebruikelijke starttijden.

Bij Landgoed Scholtenzahte kunt u bijzondere soorten koeien aanschouwen. Via het Veenpark gaat u richting Duitse grens. Vanaf hier rijdt u naar:

Ziegenhof Hebelermeer  (D)

Deze plaats ligt net over de grens bij Twist.

Een Nederlands echtpaar runt hier een geitenboerderij.

Vanaf de verdieping kunt u in de stal kijken. Ook het melken van  de geiten kunt u van dichtbij zien.

 

Kaasmaken wordt gedemonstreerd en uiteraard kunt u een heerlijke kaas kopen om thuis bij een glaasje nog even na te genieten van dit bezoek.

Bekijk hier de videopresentatie als introductie.

Via het tuinbouwcentrum in Klazienaveen waar u Bloemen Cees aandoet, fietst u terug naar de start-/finishlokatie. Het koor De Naoberzangers zal met veel enthousiasme voor u optreden.

 

Vrijdag 19 juli

Om vandaag van de vele activiteiten/bezienswaardigheden te kunnen genieten, raden wij u aan op tijd te vertrekken .  Zo kunt u o.a. een bezoekje brengen aan De Molen in Emmer-Compascuüm. U kunt hier zien hoe meel gemaakt wordt.

In de bossen van Ter Apel vindt u een wondere wereld vol spanning en avontuur. Beleef de fantastische sprookjeswereld van Greurt de Groninger reus, tante Beppie de heks en Zwammer het paddenstoelenmannetje. Wonderwereld biedt plezier voor jong en oud. Sprookjes, speurtochten, speellandschap en veel bijzondere dieren.

Via Heli Holland waar u een kijkje in de hangars kunt nemen en meer te weten kunt komen over helikopters, gaan we naar het Rensenpark.

Een groep enthousiaste amateurschilders en autodidacten is op 17 januari 2019 gestart met het één op één naschilderen van de Nachtwacht onder de naam “De Nachtwacht van Emmen“. Dit op onbezoldigde basis en onder begeleiding van professionele schilders.

Het is erg interessant om te zien hoe dit werk gerealiseerd wordt en  vooral wat er aan vooraf gaat.

Bekijk hier het geheel middels een videopresentatie.

 

Na afloop zal volkszanger Danny Sulman de stemming er weer goed in weten te brengen.

 

 

 

 

Vanaf 16.00 uur vindt de prijsuitreiking plaats van de fotopuzzeltocht die de 4-daagse deelnemers hebben kunnen maken. De hoofdprijs is een rondvlucht in een helikopter van Heli Holland!