Fietsroutes 4Kids

Fietsroutes 4Kids

Hieronder ziet u de routes van 2018.
De routes kunnen nog tot de dag van de Fiets4Daagse gewijzigd worden. Aan de routekaarten kunnen derhalve geen rechten worden ontleend!

Route dinsdag 24 juli:

Zwarte dennen-IJhorst-de Wijk-Meppel

30 km De eerste dag gaat de route via de Lankhorsterweg naar de Zwarte Dennen en vervolgens via de IJhorst en de Wijk weer naar de startplaats.

Beleef- en controleposten:
beleef & controle : Het Vergulde Ros
beleef : Kiosk de Zwarte Dennen
beleef : De Beeldentuin Havixshorst
beleef : de Lokkerij Ooievaarsstation. Voorlichting over Nederlandse ooievaarsproject en over de ooievaar in het bijzonder. Informatieruimte open. voorlichter aanwezig.

Beleef : Regiobank de Wijk

Route woensdag 25 juli:

Onna-Havelte-Haakswold-Meppel

30 km De tweede dag gaat de route via de Watertoren naar Onna en Havelte en gaan we vervolgens over de Pijlerbrug en Haakswold, Blankenstein weer naar de startplaats.

Beleef- en controleposten:

beleef : de drie Kalkovens
beleef & controle : dorpshuis Onna. Speeltuin met kabelbaan.
beleef : Vitens Havelterberg
beleef : voormalig terrein defensie Havelterberg.  Uitleg over de voormalige site door defensie en uitkijktoren bezichtigen , tevens stand defensie aanwezig. beleef & controle : Holtinger Schaapskudde

beleef : carpoolplaats Havelte: Meppel actief, boogschieten

Route donderdag 26 juli:

Nijeveen-Wanneperveen-Meppel

30 km De derde dag gaat de route via Nijeveen en het Natuurpad naar Wanneperveen. Vervolgens via het Bovenboersepad, Veldweg en Nieuwe Dijk weer naar de startplaats.

Beleef- en controleposten:

beleef & controle : de Molen te Nijeveen. Bezichtiging molen
beleef : nostalgische Kinder- & Poppenwagens Binenveen 2a te Nijeveen. Korting op toegangsprijs, entree is € 1,50 ; kinderen tot 12 jaar gratis toegang.
beleef & controle : dorpshuis de Wanne te Wanneperveen. De vereniging “Wiedenriet” is een riettelersvereniging die demonstraties en informatie geeft over het riet.
Beleefpost : Amoreus, productiebedrijf chocolade en banket.

Route vrijdag 27 juli:

De Wijk – Koekange – Weerwille – Meppel

30 km De vierde, tevens laatste dag brengt ons via Rogat naar De Wijk om via de Slenkenweg naar Koekangerveld te fietsen. Dan vervolgens Weerwille, Broekhuizen en de Oosterboer terug te fietsen naar de startplaats.

Beleef- en controleposten:

beleef & controle : TIP de Wijk / de Molen. Sjoelbak, zelf cup cake versieren, knutselen, plakken, tekenen, molen bezichtigen
beleef & controle : Landgoed Welgelegen het Blikkenmuseum. Blikkenmuseum, rijtuigmuseum, kraampjes met snuisterijen, koffie en thee met eigengebakken lekkernijen.
beleef & controle : Pitch en Putt. Oplaadpunt voor elektrische fietsen,  springkussen, gratis een paar holes spelen.
beleef & controle : de Baander. Koffie, thee, ijs. De kinderboerderij is open en er kan paard gereden worden. Ook een rondje met de huifkar is mogelijk. Hoefijzer verven.