Fietsroutes 4Kids

Fietsroutes 4Kids

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws
en volg ons op Facebook.

Route dinsdag 19 juli:

Darp
30 kilometer
Op de eerste dag van deze Drentse Fiets4daags rijden we via de watertoren naar Villa Kalkovens voor koffie, thee en er is een informatiestand van Stichting Oud Meppel.
Richtig Havelterberg waar we een bezoek brengen aan waterbedrijf Vitens. Hier is een bezichtiging mogelijk met uitleg over de winning, zuivering en het transport van drinkwater.
We fietsen door naar dorpshuis De Stobbe in Darp.
Richting Ruinerwold waar we bij Museumboerderij De Karstenhoeve kunnen geniet van muziek, pannenkoeken, bruine bonen. Ook staan er diverse kraampjes.
Daarna richting Meppel waar we bij hoofdsponsor Amslod genieten van hapjes, drankjes en we zien daar de nieuwste elektrische fietsen.

Route woensdag 20 juli:

Staphorst
30 kilometer
Dag twee van de Drentse Fiets4daagse brengt ons via Staphorst naar Rouveen waar een bezoek wordt gebracht aan Biologische boerderij Courtz. Hier is een presentatie van het bedrijf, er zijn weidevogels te zien en er is verkoop van streekproducten.
De volgende beleefpost is bij museum Brakke. Hier kan men de oldtimerverzameling bekijken. Verkoop van zelfgemaakte kaarten. Er is ook koffie en cake. De opbrengst hiervan gaat naar Oekraïne.
Op de route ligt ook de Bisschopshoeve. Een biologische boerderij waar men kan genieten van een broodje hamburger, koffie, thee, fris, ijs. Opbrengst hiervan gaat naar “Hulp Ethiopië”. Voor de kinderen is er een springkussen.
Door de landerijen fietsen we daarna weer naar Meppel. Op het parkeerterrein van Intratuin is Meppel Actief aanwezig met spelletjes voor de kinderen.

Route donderdag 21 juli:

Koekange
30 kilometer
De derde dag van de Drentse Fiets4daagse rijden we richting Ruinerwold. Op de parkeerplaats van de Engelgaarde is Meppel Actief aanwezig met spelletjes voor de kinderen.
We fietsen via Berghuizen naar Weerwille en bezoeken we Thee- en kaarsenmakerij Weerwille. Hier kan men zelf een kaars maken, er is een winkeltje. Ook kan men genieten van koffie, thee of een wandeling over het blote-voeten-pad.
Onze tocht gaat verder via Koekange en Rogat naar boerderij De Wetering waar men een rondleiding kan krijgen op de boerderij en er is ijs en wat te drinken.
Daarna fietsen we terug naar Meppel.

Route vrijdag 22 juli:

Zwarte Dennen
30 kilometer
Op de laatste dag van de Drentse Fiets4daagse gaan we eerst naar kinderboerderij Samenzoo in Staphorst. Hier is de kinderboerderij te bezichtigen.
Verderop naar museumboerderij Staphorst. Hier kan men voor € 6,- het museum bezoeken.
Door naar de Zwarte Dennen voor een bezoek aan Natuurbeschermingsvereniging IJhorst-Staphorst. Hier zijn kinderactiviteiten, zoals een nestkast of een insectenhotel bouwen.
Via Halfweg langs ooievaarsbuitenstation De Lokkerij..Helaas is deze vanwege de vogelgriep volledig afgesloten. Dus door naar eindpunt Meppel.