Fietsroutes 4Kids

Fietsroutes 4Kids

De voorgaande jaren liep de 4Kidsroute ongeveer gelijk aan de RollOn route. Dat hebben we dit jaar losgekoppeld waardoor we jullie over de leukere en avontuurlijkere fietspaadjes kunnen sturen.

De routes kunnen nog wijzigen tot het moment van aanvang van de Fiets4Daagse. Er kunnen hieraan dan ook geen rechten worden ontleend.

Route dinsdag 24 juli: Verhalen uit het veen route

Norg – Veenhuizen – Zuidvelde – Peest – Norg

In het gevangenisdorp Veenhuizen stop je twee keer voor een activiteit. Het is dorp is heel erg uitgestrekt en zit vol met spannende verhalen van vroeger. Veel gebouwen en huizen hebben een naam die te maken heeft met de mensen die er vroeger woonden. Het huis waar de schoolmeester woonde heet nog altijd “Kennis is macht”…Via supermooie fietspaadjes dwars door de bossen ga je naar Zuidvelde en Peest. In Peest kom je langs een vennetje die de Duitsers tijdens de Tweede wereldoorlog wilden gebruiken voor een groot vliegveld dat daar gebouwd werd. Het vennetje lijkt van bovenaf (kun je zien op google) op een vliegtuig. Echt waar!

Route woensdag 25 juli: de prehistorische Route

Norg – Westervelde – Zuidvelde – Peest – Donderen

De prehistorische route betekent dat je vandaag sporen van de prehistorie gaat tegenkomen in de vorm van grafheuvels of hunebedden. Dat kan eigenlijk alleen maar in Drenthe! Heel vroeger, wel 5000 jaar geleden werden hier de dode mensen begraven onder grafheuvels of in een hunebed en het is natuurlijk heel bijzonder dat je dit nog altijd kunt zien!

Route donderdag 26 juli: De Bos en strandroute

Norg – Roderesch – Amerika – Norg

Amerika? Jazeker, vandaag fiets je naar Amerika! Hoe stoer is dát! En je kunt er ook nog over het strand lopen! En dat in Drenthe. Het moet niet gekker worden. Verder ga je o.a. iets heel leuks doen bij de ijsbaan maar je hoeft geen schaatsen mee te nemen…

 

Route vrijdag 27 juli: De Heideroute

Norg – Donderen – Bunne – Norg

Ach ja, de heide hoort natuurlijk bij Drenthe. Je maakt vandaag op de laatste dag nog een bijzondere tocht over het Noordsche Veld en onderweg zorgt staatsbosbeheer voor een bijzondere activiteit. En natuurlijk beleef je ook vandaag onderweg om de 5 of 6 km weer iets nieuws. Wanneer je dan eindelijk Norg binnen fietst staan de muzikanten voor jou klaar om er een gezellig slotfeest van te maken.