Fietsroutes 4Kids

Fietsroutes 4Kids

De voorgaande jaren liep de 4Kidsroute ongeveer gelijk aan de RollOn route. Dat hebben we dit jaar losgekoppeld waardoor we jullie over de leukere en avontuurlijkere fietspaadjes kunnen sturen.

De routes kunnen nog wijzigen tot het moment van aanvang van de Fiets4Daagse. Er kunnen hieraan dan ook geen rechten worden ontleend.

Route dinsdag 24 juli: Verhalen uit het veen route

Norg – Veenhuizen – Zuidvelde – Peest – Norg

n het het gevangenisdorp Veenhuizen stop je twee keer voor een activiteit. Het is dorp is heel erg uitgestrekt en zit vol met spannende verhalen van vroeger. Veel gebouwen en huizen hebben een naam die te maken heeft met de mensen die er vroeger woonden. Het huis waar de schoolmeester woonde heet nog altijd “Kennis is macht”… Via supermooie fietspaadjes dwars door de bossen ga je naar Zuidvelde en Peest. In Peest kom je door een gebied waar de Duitsers tijdens de Tweede wereldoorlog een vliegveld gebouwd hebben. Na de oorlog zijn alle gebouwen opgeblazen. Er is niet veel meer van te zien maar toch is er een hele bijzondere stempelplaats!. In de arena in Peest kom je nog veel meer te weten en je kunt er ook een korte maar spannende wandeling maken door de vleermuizen te volgen…

Stempelposten:
-Coco Maria Veenhuizen
-Verenigingsgebouw Veenhuizen
-Fietspad vanaf de Vledders
-Westerveen Peest   alle afstanden
-Brink in Norg  alle afstanden

Route woensdag 25 juli: de prehistorische Route

Norg – Westervelde – Zuidvelde – Peest – Donderen

De prehistorische route betekent dat je vandaag sporen van de prehistorie gaat tegenkomen in de vorm van grafheuvels of hunebedden. Dat kan eigenlijk alleen maar in Drenthe! Heel vroeger, wel 5000 jaar geleden werden hier de dode mensen begraven onder grafheuvels of in een hunebed en het is natuurlijk heel bijzonder dat je dit nog altijd kunt zien. Hoeve Loevesteijn is geen prehistorische hoeve maar ja, die zijn er natuurlijk ook niet meer. Het is wel een leuke stempelplaats! En boven op de uitkijktoren heb je uitzicht over een oud landschap, nou ja… ze hebben het oude landschap weer hersteld en zo zag het er vroeger ook

Stempelposten:
-Hunebed Westervelde
-Grafheuvels Zuidvelde
-Hunebed Peest/Zeijen
-Hoeve Loevesteijn
-Uitkijktoren Oostervoortse diep -Brink Norg

Route donderdag 26 juli: De Bos en strandroute

Norg – Roderesch – Amerika – Norg

Via een enorme gasopslaginstallatie van de NAM fiets je richting het RonoStrand. Bij de gasopslag haal je je eerste stempel.Vroeger was hier een gasveld, zoiets als bij Slochteren maar dan veel kleiner. Toen deze al half leeg was gehaald hebben ze besloten om er een gasopslag van te maken. Vervolgens fiets je gewoon even door naar Amerika voor je volgende stempel.. Amerika? Jazeker en je kunt er ook nog over het strand lopen bij het Ronostrand! Verder mag je binnen kijken bij een grote bakkerij in Zevenhuizen. Dat is vast heel erg leuk! Vergeet niet om ook even je stempel te halen. Tot slot ga je van alles beleven bij het RasHuys. Dat was vroeger een school maar nu is het een soort dorpshuis voor de dorpen Roderesch, Alteveer en Steenbergen.

Stempelposten:
-Gasopslag Langelo
-Ronostrand
-Afslag Meeuwenweg
-Bakkerij van Esch, Zevenhuizen
-’t Rashuys –
Brink Norg

 

Route vrijdag 27 juli: De Heideroute

Norg – Donderen – Bunne – Norg

De heide hoort natuurlijk bij Drenthe. Je maakt vandaag op de laatste dag nog een bijzondere tocht over het Noordsche Veld en onderweg zorgt staatsbosbeheer voor een leuke activiteit. En natuurlijk beleef je ook vandaag om de 5 of 6 km weer iets nieuws. Zo kom je langs het Bongeveen en met een beetje geluk zie je daar de koeien pootjebaden in het water wanneer je je stempel haalt. Voor de laatste keer de spelletjes doen en dan die allerlaatste kilometers… Wanneer je dan eindelijk Norg binnen fietst staan de muzikanten voor jou klaar om er een gezellig slotfeest van te maken.

Stempelposten:
-Drents Landschap Bongeveen
-Kruising Zuideinde, Donderen
-Theehuis de Bosrand bij het Noordsche Veld
-Brink Norg