Fietsroutes 4Kids

Fietsroutes 4Kids

In 2019 extra leuke routes en belevenissen in verband met ons 10 jarig jubileum!

 

De voorgaande jaren liep de 4Kidsroute ongeveer gelijk aan de RollOn route. Dat hebben we dit jaar losgekoppeld waardoor we jullie over de leukere en avontuurlijkere fietspaadjes kunnen sturen.

De routes kunnen nog wijzigen tot het moment van aanvang van de Fiets4Daagse. Er kunnen hieraan dan ook geen rechten worden ontleend.

Route dinsdag 24 juli: Verhalen uit het veen route

Norg – Veenhuizen – Zuidvelde – Peest – Norg

In het het gevangenisdorp Veenhuizen stop je twee keer voor een activiteit. Het is dorp is heel erg uitgestrekt en zit vol met spannende verhalen van vroeger. Veel gebouwen en huizen hebben een naam die te maken heeft met de mensen die er vroeger woonden. Het huis waar de schoolmeester woonde heet nog altijd “Kennis is macht”. Bij Coco Maria ga je boeven gooien en in het verenigingsgebouw mag je een natuurtekening maken.Via supermooie fietspaadjes dwars door de bossen ga je naar Zuidvelde en Peest. In Peest kom je door een gebied waar de Duitsers tijdens de Tweede wereldoorlog een vliegveld gebouwd hebben. Na de oorlog zijn alle gebouwen opgeblazen. Er is niet veel meer van te zien maar toch is er een hele bijzondere stempelplaats!. In de arena in Peest kom je nog veel meer te weten en je kunt er ook een korte maar spannende wandeling maken door de vleermuizen te volgen. Op de Brink kun je je vermaken op het Kidsplein met leuke spellen. Voor de allerkleinsten is er een draaimolen.

Stempelposten:
-Coco Maria Veenhuizen
-Verenigingsgebouw Veenhuizen
-Fietspad vanaf de Vledders
-Westerveen Peest   alle afstanden
-Brink in Norg  alle afstanden

Route woensdag 25 juli: de prehistorische Route

Norg – Westervelde – Zuidvelde – Peest – Donderen

De prehistorische route betekent dat je vandaag sporen van de prehistorie gaat tegenkomen in de vorm van grafheuvels of hunebedden. Dat kan eigenlijk alleen maar in Drenthe! Heel vroeger, wel 5000 jaar geleden werden hier de dode mensen begraven onder grafheuvels of in een hunebed en het is natuurlijk heel bijzonder dat je dit nog altijd kunt zien. Bij het hunebed moet je zo snel mogelijk een vuurtje zien te maken. Waarmee? Ja dat zul je wel zien! Hoeve Loevesteijn is geen prehistorische hoeve maar ja, die zijn er natuurlijk ook niet meer. Het is wel een leuke stempelplaats! En boven op de uitkijktoren heb je uitzicht over een oud landschap, nou ja… ze hebben het oude landschap weer hersteld en zo zag het er vroeger ook. Op de Brink is er een korenmiddag. Maar jij mag je helemaal uitleven op de stormbaan! Of prehistorische jeu de boules spelen….

Stempelposten:
-Hunebed Westervelde
-Hunebed Peest/Zeijen
-Hoeve Loevesteijn
-Uitkijktoren Oostervoortse diep
-Brink Norg

Route donderdag 26 juli: De Bos en strandroute

Norg – Roderesch – Amerika – Norg

Via een enorme gasopslaginstallatie van de NAM fiets je richting het RonoStrand. Bij de gasopslag haal je je eerste stempel.Vroeger was hier een gasveld, zoiets als bij Slochteren maar dan veel kleiner. Toen deze al half leeg was gehaald hebben ze besloten om er een gasopslag van te maken. Vervolgens fiets je gewoon even door naar Amerika voor je volgende stempel.. Amerika? Jazeker en je kunt er ook nog over het strand lopen bij het Ronostrand! Verder mag je binnen kijken bij een grote bakkerij in Zevenhuizen. Dat is vast heel erg leuk! Vergeet niet om ook even je stempel te halen. Tot slot ga je van alles beleven bij het RasHuys. Dat was vroeger een school maar nu is het een soort dorpshuis voor de dorpen Roderesch, Alteveer en Steenbergen. Op de Brink kun je terecht op het Kidsplein en mag je bv. een uil van dennenappels maken. Je kunt kennismaken met een clown en de muziek is vandaag van DJ Appie. Die draait allerlei soorten muziek.

Stempelposten:
-Gasopslag Langelo
-Ronostrand
-Afslag Meeuwenweg
-’t Rashuys
-Brink Norg

 

Route vrijdag 27 juli: De Heideroute

Norg – Donderen – Bunne – Norg

De heide hoort natuurlijk bij Drenthe. Je maakt vandaag op de laatste dag nog een bijzondere tocht over het Noordsche Veld en onderweg zorgt staatsbosbeheer voor een leuke activiteit. En natuurlijk beleef je ook vandaag om de 5 of 6 km weer iets nieuws. Zo kom je langs het Bongeveen en met een beetje geluk zie je daar de koeien pootjebaden in het water wanneer je je stempel haalt. Vandaag zstaan de activiteiten in het teken van de heide dus doe je bv. de heideloop en speel je heide memory. Op het Noordsche Veld ga je deelnemen aan de ijzertijd dag bij boswachter Albert Broekman. Je kunt van alles knutselen en bijlsteelhangen…Dat belooft iets bijzonders bij de allerlaatste stempelpost! En dan die allerlaatste kilometers… Wanneer je dan eindelijk Norg binnen fietst staan de muzikanten voor jou klaar om er een gezellig slotfeest van te maken. Je kunt je laten schminken en tijdelijk rondlopen als iemand anders. Dat is altijd leuk toch?

Stempelposten:
-Drents Landschap BongeveenB
-Bunne
-Kruising Zuideinde, Donderen
-De boswachter van Staatsbosbeheer bij het Noordsche Veld
-Brink Norg