Fietsroutes 4Kids

Fietsroutes 4Kids

Doe in 2020 ook mee met de Drentse Fiets4Daagse vanuit Norg en beleef de leukste avonturen onderweg!!

Dinsdag gaan we richting Veenhuizen, altijd spannend.

Woensdag is Oudemolen aan de beurt.

Donderdag ga je naar Assen om je daar te laten verrassen.

En Vrijdag ga je o.a. naar het Ronostrand.

En natuurlijk worden er net als vorig jaar weer heel veel leuke activiteiten georganiseerd. Zodra we alles geregeld hebben plaatsen we de routekaarten en vertellen we je meer over de routes en de stempelposten.

 

Dit was het programma van 2019:

Route dinsdag 16 juli:

Norg – Langelo – Roderesch – Nieuw Roden – Leek – Roden – Alteveer – Langelo – Norg

Poeponderzoek,

Vandaag gaan we van start met een aantal fantastische activiteiten maar daar moet je wel een flink stuk voor fietsen! Iets meer dan 30 km maar we hebben extra veel te doen onderweg. Start op tijd en maak er een mooie dag van! Je doet allereerst een poep onderzoek (huh?) in Roderesch. Na dit wetenschapelijk onderzoek en het behalen van je eerste stempel kun je in Nietap in bijzonder labyrinth ontdekken en uitproberen. En je weet dan precies het verschil tussen een labyrinth en een doolhof…De tocht gaat verder naar Landgoed Nienoord en daar  mag je mee met de stoomtrein. Je tweede stempel haal je in Leutingewolde bij een boerderij waar je alles te weten komt over blaarkoppen. Dan gaat de fietstocht verder naar Roden waar je op een mountainbike een spectaculair parcours mag uitproberen. Verder kun je in Roden naar het Scheepstrakabinet, een oude school waar je binnen en buiten van alles kunt zien  en doen. Tot slot kom je in Langelo langs een tentoonstelling van oude tractoren waar je een fotospeurtocht mag doen en een stempel moet halen.  En eenmaal terug in Norg kun je gaan klimmen op een fantastische klimwand. Vergeet niet je laatste stempel op te halen!

Aan de routekaarten kunnen geen rechten worden ontleend, aangezien er tot het moment van de Fiets4Daagse nog wijzigingen noodzakelijk kunnen zijn.

Route woensdag 17 juli:

Norg – Steenbergen – Amerika – Een – Veenhuizen – Westervelde – Norg
Neem  je zwemkleding en een handdoek mee want je mag een vlot gaan bouwen bij het Ronostrand!

Wel eens badzout gemaakt? Na vandaag wél!  Vervolgens ga je in skilopen in het zand en je stempel halen naast een groot hunebed. Een eindje verderop mag je bij het Ronostrand een vlot bouwen en uitproberen. Vergeet niet om je tweede stempel op te halen. Bij het sluisje van Een hebben we een touwbrug voor je gemaakt. Durf jij hier over te gaan?  Bij klimpark Actief Veenhuizen kun je gaan kratstapelen en je mag “bij de Boefjes” in de schuur je eigen stempel maken en afdrukken op de boevenstempelkaart. Maar je moet ook nog even je derde stempel laten zetten hoor! En aan het eind van de rit mag je in Norg je laatste stempel halen en de supergave Bungee trampoline uitproberen. Verder kun je meedoen aan het panna toernooi!

Aan de routekaarten kunnen geen rechten worden ontleend, aangezien er tot het moment van de Fiets4Daagse nog wijzigingen noodzakelijk kunnen zijn.

Route donderdag 18 juli:

Norg – Westervelde – Zuidvelde – Huis ter Heide – Assen – Arboretum/Golfbaan – Peest – Norg

Neem je zwemkleding en een handdoek mee want je gaat vandaag suppen…!

In Huis ter Heide mag je vandaag je leren boogschieten. En dan gaan we naar de Baggelhuizerplas om te suppen. Weet jij wat “suppen” is? Je beweegt je hierbij voort met een peddel en een surfboard. En vandaag leren wij jou hoe je dat moet doen. Heel erg leuk om te doen dus vergeet niet om zwemkleding en een handdoek mee te nemen! Dan gaan we naar het Duurzaamheidscentrum in Assen waar je van alles kunt zien en leren over de wilde bij. Echt heel leuk ! Je moet er toch naar binnen voor een stempel dus ga vooral even kijken. De tocht gaat verder langs een echte Chinese pagode waar je mag puzzelen met portofoons. Bij de zorgboerderij in Peest kun je weer een stempel halen en oude spelletjes doen .

Je komt weer terug in Norg met allerlei nieuwe avonturen. Haal je laatste stempel op de brink en dan kun je tot slot meedoen aan het panna toernooi bij de brink of gaan doelschieten op een bijzonder doel!

Aan de routekaarten kunnen geen rechten worden ontleend, aangezien er tot het moment van de Fiets4Daagse nog wijzigingen noodzakelijk kunnen zijn.

Route vrijdag 19 juli:

Norg – Donderen – Vries – Noordsche Veld – Norg

Ah…jammer, de laatste dag al weer ! Allereerst staat de Scharrelkar van het IVN voor je klaar bij een uitkijktoren. Bij café Hoving kun je spelletjes doen en je eerste stempel halen. Er staat een bezoek aan de Bijzaak op het programma waar je opdrachten in het bos mag doen en een toepasselijke lekkernij krijgt. Bij Visio de Brink in Vries is een kinderboerderij, een speeltuin, een stempelpost én…je kunt er kaarsen dompelen. Dan ga je weer richting Norg via het Noordsche Veld gebied.  Je ziet een demonstratie met blinde geleide honden bij een grote boerderij en  je gaat daar sjoelen met dopjes.. Die dopjes worden daar verzameld en jij komt er vandaag achter waarom.  Theehuis de Bosrand verzorgt tot slot nog een leuke activiteit samen met staatsbosbeheer. En dan is het nog een paar kilometer naar Norg en  kun je je nog even helemaal uitleven op de stormbaan. Heb je alle dagen mee gefietst? Dan moet je niet vergeten om je medaille op te halen hé? Allemaal klaar? Spélen maar!

Aan de routekaarten kunnen geen rechten worden ontleend, aangezien er tot het moment van de Fiets4Daagse nog wijzigingen noodzakelijk kunnen zijn.