Fietsroutes 4Kids

Fietsroutes 4Kids

BELEEF DE 4KIDS OP DINSDAG 13 JULI!

Op alle dagen kan er 30 kilometer gefietst worden. Een leuke tocht voor het hele gezin!
Dinsdag 13 juli is er een dag met extra leuke activiteiten voor de kinderen.
Uiteraard krijg je deze dag een ‘doe-boekje’ mee met leuke opdrachten / puzzel- en denkopdrachten.

DE ROUTE:
We vertrekken vanuit Westerbork richting Zwiggelte via de Börkerstroom naar vakantiepark Hart van Drenthe. Hier kun je even uitrusten van de 1e kilometers op de fiets.
Ze hebben een speeltuin, air trampoline en een mooi beleefpad, dus je kunt je hier vast al even vermaken. Hier vind je ook de eerste opdracht voor je Doekboekje.
Daarna fietsen we door richting Elp en gaan we de bossen in. Bij de Zandspeelplaats zou je even af kunnen stappen. De naam zegt het al, er is hier echt heel veel zand.
Weer verder fietsend komen we bij de Iberenplas. Is het mooi weer, dan zou ik hier zeker even een verfrissende duik nemen, dus neem je zwemkleding mee!
Na de Iberenplas gaat de route richting Schoonloo, en komen we aan bij Camping BuitenGewoon, een leuke familiecamping met een dierenweide, speelveld én een activiteit voor je Doeboekje.
Voor Restaurant Hegeman ga je linksaf. Nu is het nog maar een klein stukje naar manege Knollegruun waar je ook van harte welkom bent. Hou je boekje bij de hand, want ook hier hebben ze voor jou een leuke opdracht én een glaasje ranja. Je bent nu ongeveer op de helft van de 30 kilometer.
Spring weer op je fiets en vertrek richting het Wolvenspoor, een heel mooi wandelpad. Dus zeker de moeite waard om ook hier even te stoppen. Voor nu wel een beetje ver om het Wolvenspoor te wandelen. Maar zeker de moeite waard om hier een keer voor terug te komen. Op de parkeerplaats bij het Wolvenspoor vind je IVN / Staatsbosbeheer. IVN is een organisatie die alles weet over de natuur en jou hier heel graag meer over wil vertellen. We vervolgen de route door prachtige bossen en langs vennetjes en water. Aan het eind van dit mooie fietspad kom je uit bij Pannenkoekenrestaurant De Strohoed (lekker :)) waar ze ook een leuke opdracht voor je bedacht hebben (even afstappen dus) en hierna weer terug naar Westerbork.

TERUG IN WESTERBORK:
Bij terugkomst in het dorp zijn er een paar leuke activiteiten van 12.00 tot 16.00 uur.
– Stormbaan Take Out van 20 meter.
– Maak je eigen Graffiti.
– De Knutselkeet.
Deze activiteiten zijn mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Jeugd aan Zet Midden-Drenthe van het CJG Midden-Drenthe.