Westerbork maakt zich op voor een mooi fietsfeest

Westerbork maakt zich op voor een mooi fietsfeest

Westerbork – In Westerbork wordt hard gewerkt om de Drentse Fiets4Daagse weer een succes te laten worden. De inschrijving is open voor de 52e editie. Dit evenement begint dinsdag 25 juli en eindigt op vrijdag 28 juli.

Meer dan 330 deelnemers hebben vorig jaar de online vragenlijst over startplaats Westerbork ingevuld. Hieruit blijkt duidelijk dat er een hoge mate van betrokkenheid is onder de deelnemers in Westerbork.

Westerbork scoorde maar liefst een 8,5 als gemiddeld cijfer. De deelnemers waren met name tevreden over de vrijwilligers en de gastvrijheid van de Westerborkers. ‘Wij vonden het een feestje om vanuit Westerbork te fietsen. Dit was voor ons de mooiste opstapplaats. Qua routes, organisatie en vriendelijkheid. Voor alle vrijwilligers een dikke pluim!’

Er waren echter ook enkele kritische kanttekeningen. Deze en andere opmerkingen worden meegenomen in deze nieuwe editie. Zo zijn er meer activiteiten gepland op de 40 km route. De komende tijd wordt gekeken op welke manieren naar aanleiding van de enquête verbeteringen doorgevoerd kunnen worden voor nog meer fietsplezier.

Kids route
De organisatie van de Fiets4Daagse is niet alleen met de routes voor de volwassenen in de weer. Ook de 4Kids routes voor de kinderen worden voorbereid, met veel leuke activiteiten.

Tijmen en Lindy Blauw fietsen vanaf 2015 mee met de Fiets4Daagse. In 2015 nog wat aarzelend, maar in 2016 gingen ze enthousiaster van start. Volgens Tijmen en Lindy is er veel te doen voor de kinderen: ‘Een bezoek aan een kalkoenenboerderij, een gps-tocht, bierpul schuiven, blik gooien, quizvragen invullen, een fietsparcours afleggen en ook nog op de fiets dwars door Afslag 30 racen, we vonden het allemaal erg leuk. We hebben de laatste dag een groot deel in de regen gefietst, zelfs dát was leuk want we konden bij verschillende mensen schuilen en dan kregen we ook nog iets lekkers. Aan het einde van elke fietsdag waren in Westerbork bij verschillende kramen weer leuke spelletjes en andere activiteiten te beleven. De medailles die we hebben gekregen na afloop van de Fiets4Daagse waren erg mooi. We hopen dat er dit jaar nog veel meer kinderen meedoen met de 4Kids route want het is echt heel erg leuk!’

Video
Startplaats Westerbork heeft een video gemaakt met een impressie van de editie 2016. Beleef het fietsen, de gezelligheid en activiteiten zoals het Preuvenement en het ontbijt voor alle deelnemers nog eens. De video is te bekijken via de website van de Drentse Fiets4Daagse: https://www.fiets4daagse.nl startplaats Westerbork.

Bericht delen