WMD zet watertank in tijdens Drentse Fiets4Daagse

WMD zet watertank in tijdens Drentse Fiets4Daagse

De weersverwachtingen voor de DF4D zijn goed. “Het wordt prima fietsweer, daar hoeven we ons dit jaar geen zorgen over te maken”, aldus Jan Broertjes, voorzitter Drentse Fiets4Daagse.

“Het is vaker warm geweest tijdens de Fiets4Daagse en ook dit jaar krijgen we ermee te maken. Omdat het de eerste dagen rond de 30 graden belooft te worden, zal de WMD bijspringen en alle deelnemers voorzien van voldoende water.”

“Van afgelasting is helemaal geen sprake”, vertelt Jan Broertjes. Wel wil hij de deelnemers een aantal tips meegeven om goed voorbereid van start te gaan. Ga in ieder geval van start met voldoende water, draag luchtige kleding en bedek je hoofd tegen de felle zon. Smeer je van te voren goed in met een hoge UV-beschermingsfactor om verbranding te voorkomen. Voorlopig is de droogte nog niet voorbij. En omdat we trots zijn op onze prachtige natuurgebieden in Drenthe, vragen wij de deelnemers om hier voorzichtig mee om te gaan. Gooi daarom sigaretten en glas altijd in een prullenbak of neem het mee om een mogelijke brand te voorkomen.

Maandagmiddag zal de inschrijving van start gaan en de verwachting is dat het druk gaat worden. Om lange rijen te voorkomen adviseren we de mensen om zich zo mogelijk online in te schrijven. Aanmelden voor 1, 2, 3 of 4 dagen kan op www.fiets4daagse.nl

Bericht delen