Routes

Routes

Alle afstanden op een rijtje:

Toerfietstochten: Onze reguliere routes zijn 30, 40 en 60 km per dag. Dit kan per startplaats verschillen. Iedere startplaats biedt een 40 km route aan. De startplaatsen Assen, Emmen, Meppel, Dalen en Westerbork hebben ook een 60 km route. In een aantal startplaatsen is de 30 km tevens de 4Kidsroute.

4KidsRoute: De 4KidsRoute is een onderdeel vanuit de startplaatsen Diever, Meppel, Norg, Westerbork en Emmen. In Dalen wordt deze route op 1 dag aangeboden.  Op de 4KidsRoutes hoef je je geen moment te vervelen. Onderweg worden er allerlei leuke en verrassende activiteiten georganiseerd zoals fietsversieren, ponyrijden, klimwand, knutselen en spelletjes. Activiteiten kunnen per startplaats verschillen.

Roll-OnRoute: De Roll-OnRoute is niet meer alleen een onderdeel vanuit de startplaats Norg. Maar vanaf 2018 ook te rijden vanuit Assen, Emmen en Meppel. Speciaal georganiseerd voor deelnemers die gebruik maken van vervoermiddelen als scootmobiel, al dan niet elektrisch aangedreven rolstoel van Wheely, driewieler, enz.. Dit houdt o.a. in dat er een servicebus met onderdelen op de route meerijdt, er gehandicaptentoiletten aanwezig zijn bij de controleposten en de route goed begaanbaar is voor rolstoelers. Soms zit er een – onvermijdbaar – stukje klinkerweg in de route, maar dit is nooit lang. Onderweg komt u tenminste één controlepost tegen waar u uw deelnemersboekje moet laten afstempelen. De afstand van de Roll-OnRoute is ongeveer 25 of 30 km per dag.